Wie zijn we?

 

Het Pajottenlands Centrum vzw wil met continue aandacht voor kwaliteit, een sociale partner zijn in de zorgsector in de regio.

Het opleidingscentrum van het Pajottenlands Centrum vzw, organiseert modulaire opleidingen Huishoudelijk en logistiek medewerker in de zorg / Zorgkundige  om:

  • de zorgsector van degelijke professionele medewerkers te voorzien
  • kansen te creëren voor mensen die een nieuwe richting willen uitgaan, we hebben hierbij bijzondere aandacht voor kansengroepen.


Degelijke professionele verzorgenden/zorgkundigen  opleiden, betekent voor ons:

  • de opleiding volledig afstemmen op de praktijk van de job
  • zorgvuldige selectie van de lesgevers op basis van hun didactische kwaliteiten en hun praktijkervaring
  • persoonlijke begeleiding van de cursisten en het stimuleren van hun verantwoordelijkheid
  • het evenwicht tussen "kennen - kunnen - zijn" is de rode draad doorheen de opleiding en zijn belangrijke maatstaven bij de evaluatie van de cursisten

 

 

 

Cursisten zijn voor ons geen nummer; we bekijken leren als een proces waarin - naast theoretische en praktische kennis - ook zelfontplooiing gestimuleerd wordt.

Daarnaast bieden we een gezinsvriendelijk klimaat voor onze cursisten.

Kwaliteit is een centraal begrip in onze gehele werking. Dit betekent in de eerste plaats dat we een degelijk uitgewerkte opleiding aanbieden en onze cursisten begeleiden naar een goed niveau zodat de kansen op tewerkstelling optimaal zijn.

We willen gezien worden als een betrouwbare partner; zowel door onze opdrachtgevers als door onze stageplaatsen.

Ons opleidingscentrum is centraal gelegen en goed bereikbaar. We bieden een aangenaam kader met goed ingerichte les- en praktijklokalen.